maanantai 17. toukokuuta 2010

Ensımmaıset paıvat Kaşissa











Monivaiheısen matkan jalkeen olemme perilla antiikin sydanmailla. Taurus-vuoriston kainalossa, kuohuvan Valımeren rannalla sijaıtseva Kas on juuri niin maalauksellinen kuın odotimme!

Inspıroıvat aıheet on jo sıırretty tyolaasti ensimmaisille kankaılle. Kiipeilimme rantakallioilla ja etsimme suojaisaa kivenkoloa missä maalata. Tuuli heitteli matkamaalaustelineet ja muut tavarat ankkuroitiin kivipainojen alle. Tuulella ei ole ulkona maalaavassa maalarissa ystavaa. Auringon kirkkaus yllatti tottumattomat silmat. Lieriä ja lippaa tarvittiin. Varipaletin valintakin tuotti vaikeuksia; sinista talvella Suomessa kaytettiin vain hitunen lumen varissa, taalla sita pusertui tuubista kasoina. Mutta rohkeasti siirsimme kankaalle tutlkintamme edessamme avautuvan luonnon mahdista.

Maalaamme vesiliukoisilla akryylimaaleilla, koska ne kuivuvat nopeasti. Emme siis sotke majapaikkojemme huoneita tuoreella varilla. Akvarelli olisi toinen mahdollisuus, mutta nahtyamme ensimmaiset valtameren kuohut tuntuu, ettei niilla ehka olisi saanut luonnon mahtia tarpeeksi vahvana paperille.

1 kommentti:

  1. Kertakaikkiaan upeat maisemat ja auringon valoa.
    Kyllä nyt paistaa Suomessakin, mutta sää vaihtuu täällä montakertaa päivässä. Ja meiltä puuttuu nuo mahtavat meren tyrskyt. Odotamme mielenkiinnolla miten matkanne jatkuu.
    Terveisin Tia & Juha / Koskiston Taidekeskus.

    VastaaPoista