sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Luomisvoimaa luonnosta-näyttely avattiin


Koskiston taidekeskuksen kesänäyttelyn "Luomisvoimaa luonnosta" avajaisia juhlittiin eilen runsaan juhlayleisön ja taiteilijayhteisön voimin. Kas-maalareista Tarja, Siru ja Sirkka olimme paikalla lämmintunnelmaisessa juhlassa. Meillä KAS-maalareilla on näyttelyssä oma valoisa tila, joka on kunnostettu tänä keväänä. Tilassa on suuri ikkuna, josta avajaispäivänä tulvi sisään aurinkoa, joka teki värikkäistä töistämme entistä hehkuvampia.

Työmme muodostavat sympaattisen ja omaleimaisen kokonaisuuden Koskiston monipuolisessa näyttelyssä.Tilamme ripustus oli kodikas ja mutkattomuutta oli lisätty tuomalla näyttelytilaan muutama tuoli, ruutuliina ja pelargoniaruukku. Työmme ovat elämänläheisiä, ne perustuvat havaintoon ja läsnäoloon, joten rekvisiitta sopii tilaan ja töihin oikein mukavasti. Joitakin töitämme on esillä myös kahvilan puolella.


Koskistossa on näyttelyn nimen mukaisesti esillä paljon luontoaiheita, mutta yllättävästi myös tekstiiliteoksia, installaatio ja kohtuullinen määrä abstrakteja teoksia. Koskiston emäntä Tia Tajakka piti avajaispuheen ja tulkitsi taiteilijoita sanomalla, että eräille luonto on malli, teoksen aihe, mutta toisia luonto innostaa maalaamaan ylipäätään. Se antaa voimaa, iloa ja energisoi, aiheet voivat tulla muualta. Näyttelyn kaikki teokset ovat myytävänä. Taideteoksella voi tuunata kotinsa yksilölliseksi. Kahvilassa on saatavana pieniä maalauksia ja taidepostikortteja. Kannattaa liittää Koskisto kesäretkiohjelmistoon.

Kuvassa avajaisvieraita


Kuvassa Koskiston isäntäpari avajaispuhetta pitämässä
12. 6. 2010


Koskistontie 80
07990 Elimäki
050 585 2026
* arvioidut ajat
koskistonmeijeri.fi

1 kommentti: